Jordi Triola

Quan necessitaràs el carnet internacional?

Si passaràs uns dies a l’estranger – o, fins i tot, tens previst instal·lar-te en un altre país – molt probablement t’has plantejat un dubte que, per la seva implicació funcional, et resultarà molt important: la validesa del teu permís de conduir fora d’Espanya, i sí que necessitaràs un permís de circulació internacional.

Poder conduir un cotxe a la teva ciutat de destí et donarà total llibertat, tant si has viatjat per qüestions de treball com per turisme, així que veurem quan necessitaràs realitzar algun tràmit especial sobre aquest tema.

Si el teu destí és algun dels països que formen la Unió Europea i tens el permís de conduir en vigor, no tens motius per a preocupar-te, no tindràs problemes legals per a poder conduir.

El mateix ocorre amb països fora de la Unió Europea amb els quals Espanya té un conveni per a la validesa dels permisos de circulació. Aquests són per ordre alfabètic:

Alemanya, Àustria, Andorra, Algèria, l’Argentina, Bèlgica, Bolívia, el Brasil, Bulgària, Xile, Xipre, Colòmbia, Croàcia, Corea, Dinamarca, l’Equador, Eslovènia, Eslovàquia, Estònia, Filipines, Finlàndia, França, Grècia, Guatemala, Hongria, Irlanda, Itàlia, el Japó, Letònia, Lituània, Luxemburg, Macedònia, Malta, el Marroc, Mònaco, Nicaragua, Països Baixos, Panamà, Paraguai, el Perú, Polònia, Portugal, el Regne Unit, República Dominicana, República Txeca, Romania, San Salvador, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia, Ucraïna, l’Uruguai, Veneçuela. També entrarien en aquesta llista Islàndia, Noruega i Liechtenstein que pertanyen a l’Espai Econòmic Europeu.

És a dir que, si necessites conduir a l’Argentina amb el teu carnet espanyol, per exemple, s’aplicaria aquest conveni de validesa, encara que com aquests acords poden canviar, si tens dubtes és millor preguntar directament en el consolat o oficina de turisme del país de destinació si serà necessari un permís internacional.